Ik ben gericht op medewerkers inspireren en motiveren.


- Tom, Bedrijfsleider

B

Hij is een generalistische specialist. Tom (37) heeft een brede bouw- en bedrijfskundige ervaring en een diepgaande kennis van materialen bij VM Geveltechniek. Hij ontwikkelde zichzelf van vmbo-niveau 1 tot de universiteit. En zijn honger naar kennis is nog steeds niet gestild. “Bij Wessels Bouwgroep krijg ik het vertrouwen om VM Geveltechniek nog succesvoller te maken en ruimte voor persoonlijke groei.”

Zijn gedrevenheid zorgde ervoor dat Tom het ene na het andere diploma behaalde. De motivatie kwam voort uit het missen van steun in zijn jeugd gecombineerd met een aangeboren drang om te leren. “Als 4-jarig kind werd ik geadopteerd en kwam ik van Polen naar Nederland. Ik had geen makkelijke start en ben opgevoed om met de handen te gaan werken. Vanwege de passie voor hout kwam ik op vmbo-niveau 1 houtbewerken terecht.” Tom besloot aan zijn eigen toekomst te timmeren. Hij haalde achter elkaar alle mbo-diploma’s in de bouw om vervolgens als uitvoerder in de avonduren hbo bouwkunde te volgen. Maar dat was niet genoeg.

Brede ontwikkeling
Zijn leidinggevende skills bleven niet onopgemerkt. Als BIM-modelleur bij een bouwbedrijf was hij kartrekker op de afdeling werkvoorbereiding. In de avonduren volgde hij de opleiding bouwtechnische bedrijfskunde. “Ik kende de bouw op mijn duimpje, maar miste bedrijfskundige, theoretische onderbouwing. Die brede ervaring deed ik op als projectleider voor omvangrijke renovatiewerken. Bij mijn laatste werkgever werkte ik al samen met Wessels Bouwgroep. Toen ik een keer om tafel zat met Erwin Wessels vertelde hij dat hij een bedrijfsleider zocht. Ik kon niet meer groeien in mijn toen huidige functie, dus na een aantal bakken koffie is het balletje snel gaan rollen.

Grip op proces
De technische uitdagingen bij VM Geveltechniek en de cultuur bij Wessels Bouwgroep stonden Tom aan. De beslissing was snel gemaakt. “Wessels Bouwgroep heeft een ‘hard van buiten en zacht van binnen-mentaliteit’, ik kreeg ruimte en opleiding- en groeimogelijkheden”, zo licht Tom toe. “Zusterbedrijf VM Geveltechniek is een van de koplopers in de markt. We doen alles in eigen huis. Van inkoop, materiaalbewerking, transport tot montage. We hebben zelfs een eigen zaagfreescentrum. Dit vergroot onze invloed in het bouwproces enorm, het maakt ons minder afhankelijk. Bovendien heeft het bedrijf een goede naam. We doen wat we zeggen. En we krijgen veel werk op basis van gunning en vertrouwen. Dat past bij mij.”

Bijzondere projecten
Tom is zichtbaar trots op de projecten van VM Geveltechniek. Zo noemt hij lyceum ‘Het Hegius’ in het centrum van Deventer. Hiervoor heeft de gevelspecialist de complete achterconstructie en de glazenpanelen geleverd en gemonteerd. Ook het aanbrengen van Cembrit Patina-gevelbekleding aan een groot appartementencomplex in Den Haag is een bijzonder voorbeeld. “We werken met een club van zo’n 25 gepassioneerde ‘’eigen’’ vakmensen. Mensen met een enorme, diepgaande materiaalkennis. Ze weten waar ze het over hebben. Maar ook een gemotiveerd team, met een grote betrokkenheid en behulpzaamheid in een open en directe cultuur.”

Modern leiderschap
Als bedrijfsleider is Tom commercieel verantwoordelijk voor continuïteit in en uitbreiding van de orderportefeuille. Hij onderhoudt contacten met opdrachtgevers en stelt beleid en financiële rapportages op. Ook coacht en ondersteunt hij het team. Hij volgt momenteel een master Management, Organisatie en Verandering en is een groot voorstander van modern leiderschap. Authenticiteit, gedrevenheid, oprechtheid en enthousiasme kenmerken de natuurlijk leider. “Ook in het heetst van de strijd kan ik rustig blijven en snel lijnen uitzetten. Dat is mijn karakter en komt deels komt voort uit mijn jeugd. Ik heb altijd willen laten zien wat ik kan en ben positief ingesteld. Daarbij ben ik gericht op het inspireren en motiveren van medewerkers. En iedereen en elke situatie is anders. Belangrijk is elke medewerker met respect te behandelen, te luisteren en te kijken hoe we elkaar verder kunnen helpen. Want alleen samen kunnen we onze doelen halen. En door het beste uit onze mensen te halen, creëer je draagvlak en werkgeluk!”

 

Samenwerken met aanpakker Tom?
Bekijk dan snel de vacature voor projectleider.

Ik ben gericht op medewerkers inspireren en motiveren.

Een greep uit onze vacaturesGeïnteresseerd in één van onze vacatures, of open solliciteren?

Neem contact op met Rosmalen Dakbedekkingen


0544 - 375 647


    Velden met een '*' zijn verplicht in te vullen

    cv uploaden (niet verplicht)

    Rosmalen Vastgoedonderhoud is de specialist
    in onderhoud aan vastgoed binnen
    Wessels Bouwgroep