Wessels helpt mij groeien.


- Moreno, Metselaar

M

Het bouwvakkersvak is Moreno (20) met de paplepel ingegoten. Omringd door een familie die grotendeels bestaat uit metselaars, schilders en timmerlieden is het niet gek dat ook Moreno de bouwhelm opzet. “Ik ging vroeger vaak mee met mijn familie de bouw op. Prachtig vond ik dat.”

“Toen ik 16 jaar was werd ik via school ‘uitgeleend’ aan Wessels Bouwgroep. Daar had ik het naar mijn zin. Ik heb er uiteindelijk twee jaar gewerkt.” Moreno maakte vervolgens een uitstapje naar een kleiner bouwbedrijf, maar keerde vlak na de bouwvak in 2022 terug naar zijn eerste werkgever. Als metselaar. Hij lacht: “Ik heb op de middelbare school van alles geprobeerd, maar ik vind het metselen toch het leukst.” Het vlammetje werd bovendien aangewakkerd door de aankoop van het nieuwe huis van zijn ouders. “Er werd ook een garage gebouwd. Ik zag daar de metselaars aan het werk en werd enthousiast. Dat wilde ik ook!”

Zichtwerk
Met succes rondde Moreno zijn opleiding tot allround metselaar af. Collega’s Paul en Wesley leerden hem – in de praktijk – de fijne kneepjes van het vak. “We hebben een gezellige ploeg, dat maakt het werken toch een stuk leuker dan wanneer er geen lachje vanaf kan. De collegialiteit maakt een werkdag plezierig.” En verder haalt hij zijn energie uit het tastbare resultaat dat het metselwerk met zich meebrengt. “Het is zichtwerk, je ziet wat je maakt. Ik begin met iets kleins, dat langzaam wordt uitgebouwd tot iets groots. Vooral speciale gevelwerken, die met behulp van een architect zijn bedacht, vind ik mooi. Zoals bij het project in Woerden, Nieuwbouw van 265 appartementen De Houttuin, waar ik momenteel werk. Daar bestaat het metselwerk uit lagen die uitsteken. Dat is gewoon ontzettend gaaf om te zien.”

Doorgroeien
Moreno staat als ‘jongeling’ nog aan het begin van zijn carrière. Doorgroeien naar uitvoerder is een volgende stap die hij graag wil maken. Hij vertelt: “Ik probeer verder te kijken naar de voorzieningen die getroffen moeten worden zodat de metselaars door kunnen met hun werk. Ook kijk ik hoe de metselaars zo efficiënt mogelijk hun werk kunnen verrichten.” Hij neemt graag het voortouw. Daarom is hij inmiddels binnen Wessels gestart met een vervolgstudie voor uitvoerder. Hij is dankbaar voor deze kans: “Ze investeren in mij, helpen me te groeien. Dat waardeer ik.”

Goede wil
Maar er is meer wat Wessels volgens hem bijzonder maakt. Moreno vertelt: “Natuurlijk hebben we een cao, maar ook buiten deze ‘standaard-protocollen’ wordt er altijd met je meegedacht. Toen mijn opa overleed. Er was ruimte voor mijn verdriet. Ik heb alle tijd gekregen om dit te verwerken. Er werd gezegd: ‘Denk eerst aan jezelf’. Wessels handelt uit goede wil. Heeft oprechte aandacht voor ons. Dat maakt ze tot een fijne werkgever.”

 

Samenwerken met aanpakker Moreno?
Bekijk dan snel onze openstaande vacatures.

Wessels helpt mij groeien.

Een greep uit onze vacaturesGeïnteresseerd in één van onze vacatures, of open solliciteren?

Neem contact op met Rosmalen Dakbedekkingen


0544 - 375 647


    Velden met een '*' zijn verplicht in te vullen

    cv uploaden (niet verplicht)

    Rosmalen Vastgoedonderhoud is de specialist
    in onderhoud aan vastgoed binnen
    Wessels Bouwgroep