Je kunt altijd bij iedereen terecht.


- Sjef, Uitvoerder

U

Als zeventienjarige jongen metselde Sjef nietsvermoedend zijn eerste muurtje. Lekker met de handen werken. Iets dat later ook het startschot voor zijn carrière bleek te zijn. “Ik had altijd de neiging om me overal mee te bemoeien. Ook als dat buiten mijn verantwoordelijkheid viel. Mijn nieuwsgierigheid was de reden dat ik graag wilde doorgroeien naar het uitvoerdersvak”, lacht hij.

Sjef is al zo’n twintig jaar (!) helemaal op zijn plek bij Wessels Bouwgroep. Hij begon ooit als metselaar, groeide door naar voorman en mag de laatste acht jaar de functie van uitvoerder uitoefenen. Een andere werkgever heeft hij nooit gewild. “Eigenlijk maakt het bij Wessels niets uit wat je doet. De mensen komen hier altijd op de eerste plaats.”

Hulp en aandacht
Sjef vertelt: “Als je bijvoorbeeld ziek bent, krijg je een kaartje en een fruitmand. Of neem een geboorte. Ook daar is veel aandacht voor. Maar wat ik heel belangrijk vindt: je kunt je vraag op alle momenten kwijt. Die behulpzaamheid is gewoon vanzelfsprekend. Mocht er wat zijn, dan kan ik altijd bellen. Ook ’s avonds.” Sjef volgde drie jaar lang een avondcursus om alle diploma’s voor uitvoerder te halen. Hij combineerde deze theorie met de praktijk. Het stuk vertrouwen in zijn ‘kunnen’ kreeg hij hierbij mee. “Het was vooral gewoon lekker doen. Als ik tijdens mijn werk ergens tegenaan liep, dan losten we dat met elkaar op.” Ook het volgen van interne opleidingen heeft Sjef geholpen waar hij nu staat. Hij vervolgt trots: “En je kunt altijd op iemand terugvallen. We doen het met elkaar. Dat is een fijne basis om vanuit te werken.”

Delen van successen
Niet voor niets is er een app-groep waarin alle vragen gedeeld kunnen worden. Daardoor kun je snel schakelen. “Maar ik bel ook gewoon rond voor tips en ervaringen. Ik kan echt iedereen bellen, elke collega wil helpen.” Op zijn beurt toont Sjef ook graag zijn betrokkenheid aan collega’s. Want met ‘mensen omgaan’ vindt hij het leukste aan zijn werk. “De jongens zijn zo belangrijk. Successen moet je ook delen met elkaar. Daarom neem ik de voorman mee als ik een rondje maak, wanneer een project is afgerond. Dan zien we samen wat we als team gepresteerd hebben.”

Als een kameleon
Sjef vervolgt: “De functie is op mijn lijf geschreven. Het werkplezier haal ik uit het werk zelf; een project op papier beginnen en dan de uitwerking in de praktijk zien. Dát totaalplaatje. En de uitdaging om alles op een werkdag te organiseren en iedereen hierin mee te krijgen. Het blijft ook mensenwerk. Elke dag weer.” Hij grapt: “Ik ben net een kameleon; ik kan met alle situaties omgaan.” Maar vervolgt ook serieus: “Ook in de huidige omstandigheden, waarbij mijn functie ook creativiteit vergt. Het werken volgens planning is belangrijker dan ooit. Er is minder tijd dan vroeger. Maar als alles gelukt is wat ik in mijn hoofd heb zitten, dan ben ik heel blij.”

Sjef kijkt dan ook met vertrouwen naar de toekomst. Nog een paar jaar en dan mag hij met pensioen. “En ik hoop dat ik deze jaren kan en mag blijven werken bij Wessels. Ik heb het er zo naar mijn zin.”

Wesselsdag
De collegialiteit op de werkvloer ervaart hij iedere dag. Maar Sjef haalt nog graag even de zogenoemde Wesselsdag aan. “Deze dag brengt ons nog dichter bij elkaar. In de zomer is het vaak een BBQ met zijn allen, maar we hebben deze dag ook al eens doorgebracht in de Efteling. Erg leuk, want daar hebben we als Wessels gewerkt aan de attracties Ravelein, Baron 1880 en Bosrijk.”

Eigenlijk is het bij Wessels gewoon altijd heel goed geregeld. “We zijn met ruim 400 collega’s; dat zegt wel iets. Anders heb je niet zoveel mensen aan het werk!”

 

Samenwerken met aanpakker Sjef?
Bekijk dan snel onze vacatures.

Je kunt altijd bij iedereen terecht.

Een greep uit onze vacaturesGeïnteresseerd in één van onze vacatures, of open solliciteren?

Neem contact op met Rosmalen Dakbedekkingen


0544 - 375 647


    Velden met een '*' zijn verplicht in te vullen

    cv uploaden (niet verplicht)

    Rosmalen Vastgoedonderhoud is de specialist
    in onderhoud aan vastgoed binnen
    Wessels Bouwgroep